تحقیق دوران هخامنشیان

به وب سایت دانلود و دریافت فایل های درسی آموزشی خوش آمدید اکنون مشخصات فایل تحقیق دوران هخامنشیانرا مشاهده می نمایید
تحقیق دوران هخامنشیان|35011833|tbu


بخشی از متن تحقیق:

مقدمه
هخامنشیان نام دودمانی پادشاهی در ایران پیش از
اسلام است. پادشاهان این دودمان از پارسیان بودند و تبار خود را به
«هخامنش» می‌رساندند که سرکردهٔ طایفه‌ پاسارگاد از طایفه‌های پارسیان بوده
است.هخامنشیان نخست پادشاهان بومی پارس و سپس انشان بودند ولی با شکستی که
کوروش بزرگ بر ایشتوویگو واپسین پادشاه ماد وارد ساخت و سپس فتح لیدیه و
بابل پادشاهی هخامنشیان تبدیل به شاهنشاهی بزرگی شد. از این رو کوروش بزرگ
را بنیادگذار شاهنشاهی هخامنشی می‌دانند.
به قدرت رسیدن پارسی‌ها و
سلسله هخامنشی ( ۳۳۰-۵۵۰ قبل از میلاد) یکی از وقایع مهم تاریخ قدیم است.
اینان دولتی تأسیس کردند که دنیای قدیم را به استثنای دو سوم یونان در تحت
تسلط خود در آوردند. شاهنشاهی هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ جهان
می‌‌دانند.

کشور و سرزمین
پارسی‌ها مردمانی
آریایی نژاد بودند که مشخص نیست از چه زمانی به فلات ایران آمده بودند.
آنان ازقوم آریایی پارس یا پارسواش بودند که درکتیبه‌های آشوری از سده نهم
پیش از میلاد مسیح نام آنان آمده است. پارس ها همزمان با مادها به نواحی
غربی ایران سرازیر شدند و پیرامون دریاچه ارومیه و کرمانشاهان ساکن
گردیدند. با ضعف دولت عیلام، نفوذ قوم پارس به خوزستان‌ و نواحی ‌مرکزی
فلات ایران‌ گسترش یافت.
برای نخستین بار درسالنامه‌های آشوری سلمانسر
سوم در سال ۸۳۴ ق. م، نام کشور « پارسوآ» در جنوب و جنوب غربی دریاچه
ارومیه برده شده‌است. بعضی از محققین مانند راولین سن عقیده دارند که مردم
پارسواش همان پارسی‌ها بوده‌اند. تصور می‌شود اقوام پارسی پیش از این که از
میان دوره‌های جبال زاگرس به طرف جنوب و جنوب شرقی ایران بروند، در این
ناحیه توقف کوتاهی نمودند و در حدود ۷۰۰ سال پیش از میلاد در ناحیه
پارسوماش، روی دامنه‌های کوه‌های بختیاری در جنوب شرقی شوش در ناحیه‌ای که
جزو کشور ایلام بود، مستقر گردیدند. از کتیبه‌های آشوری چنین استنباط
می‌شود که در زمان شلم نصر ( ۷۱۳-۷۲۱ ق. م) تا زمان سلطنت آسارهادون (۶۶۳
ق. م)، پادشاهان یا امراء پارسوا، تابع آشور بوده‌اند. پس از آن درزمان
فرورتیش (۶۳۲-۶۵۵ ق. م) پادشاه ماد به پارس استیلا یافت و این دولت را تابع
دولت ماد نمود.

مردم و طوایف
هرودوت می‌گوید:
پارسی‌ها به شش طایفه شهری و ده نشین و چهار طایفه چادرنشین تقسیم شده‌اند.
شش طایفه اول عبارتند از: پاسارگادیان، رفیان، ماسپیان، پانتالیان،
دژوسیان و گرمانیان. چهار طایفه دومی عبارتند از: داییها، مردها، دروپیک‌ها
و ساگارتی ها. از طوایف مذکور سه طایفه اول بر طوایف دیگر، برتری
داشته‌اند و دیگران تابع آنها بوده‌اند....

این تحقیق با فرمت word قابل ویرایش در اختیار شما قرار می‌گیرد.
تعداد صفحات تحقیق: 60





مطالب دیگر:
پاورپوینت آماده بررسی جامع معماری باروکپاورپوینت آماده بررسی بازار پول و بازار اوراق قرضه اروپاييپاورپوینت آماده بررسی و تحلیل بازارها و نقشه شهرها در تمدن های مختلفپاورپوینت آماده طراحی و ساخت پل عابر پياده درياچه رانوفپاورپوینت آماده بررسی انواع موج شکن ها و اصول طراحی موج شکن های سکویی شکل پذیرپاورپوینت آماده جزوه کامل بازاريابي و مديريت بازارپاورپوینت آماده بررسی تاریخچه و معماری و ساختار باغ فتح آباد تبریزپاورپوینت آماده بررسی تاریخچه و معماری عمارت تاريخى هشت‏ بهشت – دوره صفویهپاورپوینت آماده بررسی بافت انواع غضروف شفاف و ارتجاعی و فیبریپاورپوینت آماده بانكداري الكترونيك – بررسی انواع و ویژگی ها و جنبه های بانکداری الکترونیکپاورپوینت آماده بررسی هنر و معماري باهاوسپاورپوینت آماده بررسی اصول طراحی و مديريت مراکز داده و معماری سیستم فناوری اطلاعاتپاورپوینت آماده بررسی خواص و ویژگی های انواع بتن های با مقاومت بالاپاورپوینت آماده بررسی برج خنک کننده و شرح کار کولر گازیپاورپوینت آماده بررسی اصول طراحي ژئوتكنيكي پي هاي تكيپاورپوینت آماده بررسی عوامل موثر بر کارایی و انواع کاربردهای غشاهای اولترافیلتراسیونپاورپوینت آماده بررسی اصول و مبانی معماری پایدار و مطالعات موردی کارهای ریچارد راجرز و نورمن فاپاورپوینت آماده بررسي انواع گونه‌هاي گل‌جاليز و روشهاي كنترل گل‌جاليزبررسي تاثير كود بيولوژيك حاوي باكتري آزسپيريلوم و ازتو باكتر و مقادير مختلف نيتروژن بر عملكرد و اجزاپاورپوینت آماده بررسي و مطالعه تطبيقي قانون كارپاورپوینت آماده بررسی تاثیر تغییرات اقلیمی برآگرواکوسیستم کره زمینپاورپوینت آماده بررسي خواص پسته و تكنولوژي توليد كره پستهبررسی رفتار سقف های سبک سقف های كرميت و نیازیت و سقف روفیکس و سقف سیاک و سقف مجوف بادکنکیپاورپوینت آماده پروژه رشته مدیریت تکنولوژی بررسی عوامل موثر بر نوآوری تکنولوژیک در موسسات کشناسايی و تعيين مزيت نسبی در گروه صنايع غذايی (کالاهای منتخب) و بررسی عملکرد صادراتی آن طی چند سا